Het laatste nieuws over onze schutterij
Koninklijke Schuttersgilde 
Sint Lambertus

AFSCHEID GENOMEN VAN EEN MARKANT SCHUTTER

12 April 2021
Donderdag 8 april 2021 namen wij definitief afscheid van een markante persoonlijkheid binnen de Oud Limburgse Schuttersfederatie en iedereen kende hem. Gijs Gerris, ruim 50- jaar de vaste standaardruiter, die de optocht van het Oud Limburgs Schuttersfeest opende met zijn paard. Maar Gijs Gerris was een op en top verenigingsman. 66 Jaar lang was hij lid van het Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus Helden, de vaste standaardruiter van het Oud Limburgs Schuttersfeest, 7 keer moest hij verstek laten gaan, omdat hij toen schutterskoning was. Naast het Gilde was de Vastelaovend (Dörper Kuus), Sinter Merten en Sinterklaas zaken, die gewoon bij het leven hoorde.

Gijs Gerris werd onder begeleiding van het Gilde naar zijn geliefde schuttersweide gebracht, waarbij hij voor het laatst in het midden was van de Heldense gemeenschap. Hert dorp was stil en verlaten, want samen met zijn gezin en hun paard Artiest , de schuttersvrienden, -vriendinnen, de Vastelaovendvereniging,  familie en bekenden en de livestream werd er afscheid genomen van Gijs, die de mooie woorden meegaf: ‘Maak veul lol en plezeer, mer doot det op en nette en gepasde meneer’.

Federatiesecretaris Bernie van Lierop: Gijs, dank voor je vele mooie jaren en dank voor het feit dat jij 50 jaar lang voorop ging bij de opening van de Oud Limburgse Schuttersfeesten, dank voor de vele uren gezelligheid en zeker dank voor je verdiensten voor het schutters- en gildewezen in het algemeen en zeker in het bijzonder voor jouw Koninklijke Schuttersgilde Sint Lambertus Helden. Wij weten zeker dat jij nog jaren in onze herinnering zult blijven en jouw Door, Petra en Joris, jouw kleinkinderen Pien en Sander en Teun, altijd omringd zullen zijn met jou als ‘schutter vanuit het Hiernamaals’ waakt over hun leven.

Gijs, dank voor alles wat je betekende voor ons, rust nu zacht en ooit komen we elkaar weer tegen.

KONINKLIJKE SCHUTTERSGILDE ST. LAMBERTUS

Beste Schuttersvrienden, Gildebroeders en Gildezusters

Op donderdag 1 april 2021 is onze gildebroeder
GIJS GERRIS
overleden in de leeftijd van 78 jaar
geboren op 9 juni 1942

Gijs is lid geworden in 1955.
Vanaf het begin actief geüniformeerd.
Diverse functies bekleed zoals klaroenblazer, vendelier, buksmeester, bestuurslid en lid van diverse commissies.

14 Jaar beheerder van het gildehuis, samen met zijn vrouw Door.
Zijn grootste hobby waren de paarden,
met name Nico, Mannus en Artiest.

Vanaf 1964 tot 2014 deelname aan het O.L.S. De optocht openen en met het schuttersgilde vele prijzen gewonnen. Na 2014 heeft Petra, zijn dochter, het paardrijden overgenomen. Samen met Door, vele optochten meegegaan.

Waarderingsmedaille van de O.L.S. federatie.
In 2000 Ridder in de orde van Oranje-Nassau.
In 2015, 60 jaar huldiging.
Schutbroeder van de Rode Leeuw.
Ere-lid van het gilde geworden in 2017.

Hij werd liefs zeven maal koning van het gilde, twee maal koningspaar met zijn dochter Petra en behaalde vele prijzen.
Bondskoning in 2007.

Vele jaren het zilver gepoetst van de koningen.

Het bestuur van het
KONINKLIJKE SCHUTTERSGILDE ST. LAMBERTUS